Heb je onbegrepen sociale of psychische klachten die je dagelijkse bezigheden beïnvloeden? Geboorte én zwangerschap zijn levensveranderende ervaringen, letterlijk en figuurlijk. Soms ervaar je de geboorte of zwangerschap van je kind niet zoals je wilt. Samen kijken we stap voor stap naar jouw uitdaging. Tijdens geboortetraumatherapie gaan we met een herstelgesprek aan de slag.

Helen door herstelgesprekken

Bij aanhoudende sociale of psychische klachten tijdens de verschillende fases van het moederschap kan het zijn dat je een geboortetrauma hebt opgelopen. Dit is natuurlijk enorm vervelend. Waar velen op een ‘roze wolk’ zitten, regent het bij jou constant. Deze vorm van trauma pakken we aan door middel van herstelgesprekken.

Geboortetherapie is omgevingstherapie, waarbij we jouw ‘moederbrein’ weer aanzetten. Bij elke zwangerschap krijgen we een moederbrein. Dit komt met een programma dat zich afspeelt, wanneer je in verwachting bent. Een geboortetrauma loop je op wanneer jouw moederprogramma zich niet kan afspelen. Dit kan komen door allerlei verschillende factoren. Door middel van een herstelgesprek zetten we jouw moederbrein weer aan. Het zelfherstellend vermogen van je lichaam zorgt ervoor dat je fysieke en mentale klachten zullen afnemen. Het doel? Dit gevoelige onderwerp omzetten in jouw kracht.

Vóór én na de bevalling

Geboortetraumatherapie kan in twee vormen gegeven worden: voor óf na de geboorte. Het kan zijn dat je beter voorbereid wil zijn, jouw behoeften tijdens de bevalling en je vrouwelijke oerkrachten wil ontdekken. Het kan natuurlijk ook dat je geen positieve bevallingservaring hebt gehad. Dan gaan we stap voor stap aan de slag om dit trauma te verwerken. Het doel? Dit gevoelige onderwerp te veranderen in jouw kracht.

Tarieven

Geboortetraumatherapie bestaat uit de volgende onderdelen:

  • (Telefonisch) kennismakingsgesprek
  • Een herstelgesprek van 1,5 uur
  • Drie telefonische evaluaties
  • Tussendoor mogelijkheden tot contact

Dit traject kost € 550,-. Een extra herstelgesprek kost € 250,-.